• Start
  • Feestcommissie
  • Laatste nieuws

Terugblik feestweek 2021

Aan alle inwoners van Alteveer en Kerkenveld,

De herfst is officieel al begonnen en de tent voor het Oktoberfest is weer afgebroken en afgevoerd van het "feestterrein".

2021 was voor ons als feestcommissie wederom een bijzonder jaar. Door de corona-pandemie werden wij in de aanloop naar de zomer ook weer heen en weer geslingerd tussen steeds maar weer veranderende maatregelingen en/of versoepelingen én ons eigen enthousiasme.
Gelukkig mochten we vlak voor de vakantie weer iets meer, en hebben we als feestcommissie besloten om te denken in mogelijkheden wat toen wél kon en mocht.
Dicht op elkaar in een dampende en stampende feesttent mocht dus niet maar, een Openlucht-bingo en een Openlucht-pubquiz bleken achteraf héél knus en gezellig!
Wij, Alteveerders en Kerkenvelders, maken er dan wat van en nemen onze eigen gezelligheid en inventiviteit wel mee naar het terrein!
Ook het altijd populaire Happen en Trappen en de Meerkampen konden "gewoon" doorgaan en waren weer supergezellig!

Dank aan iedereen! 

Dank dus aan alle deelnemers en sponsoren, donateurs én vrijwilligers zonder wie wij dit allemaal niet kunnen doen!
Oók dank dus aan die vrijwilligers die na afloop niet in een bak met fris (sloot)water worden gegooid! 😉
Op naar volgend jaar, 2022.
Hopelijk weer een "ouderwetse" feestweek, mét een mooie tent mét live muziek én een kermis, maar dan misschien ook wel met de dingen we dit jaar geleerd hebben.

Tot volgend jaar!

Blijf gezond!

Namens de feestcommissie Alteveer-Kerkenveld,
Arjan Wolf.
 

Thema feestweek 2022

2016 08 01 logo feestcommissie

Omdat we het Thema Festvival nog niet ten volste hebben kunnen uitdragen en het er naar uitziet (mogen we hopen) dat er volgend jaar een 'Normale Feestweek' wordt gevierd is het Thema voor 2022:

Festival 3 0

 

Rabo Club Support

Clubkas logo

RABO CLUBSUPPORT

De Feestcommissie en De Alke doen ook mee aan Rabo ClubSupport!

Wanneer je lid bent van Rabobank Het Drentse Land, dan kun je vanaf 4 oktober tot en met 25 oktober aanstaande stemmen op je favoriete vereniging of stichting.

Elke stem is geld waard!    INLOGGEN

Ben je nog geen lid? Wanneer je een rekening hebt bij de Rabobank dan kun je al lid worden. Dit gaat heel eenvoudig. Ben je lid dan kun je stemmen.

Hoe kunt je stemmen? Door in te loggen in de app of op de website en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kun je klikken op Rabo ClubSupport.

Per Rabobank lid zijn 3 stemmen te vergeven, waarvan maximaal 1x op dezelfde vereniging of stichting kan worden gestemd. Zo kun je dus stemmen uitbrengen op meerdere verenigingen/stichtingen in Alteveer/Kerkenveld en daarbuiten.

 

Van 1 tot en met 14 november zijn de finale uitreikingen en horen alle clubs welke financiële ondersteuning ze krijgen. Wij rekenen op je!

St. Feestcomm.Alteveer/Kerkenveld

Toch een feestweek in 2021

feestweeklogo

Dorpsgenoten van Alteveer-Kerkenveld,

We zijn er bijna maar, nog niet helemaal….

Dat waren de woorden van minister-president Rutte tijdens de laatste persconferentie over de maatregelen om de wereldwijde coronapandemie tegen te gaan. Een pandemie die ons allemaal heeft geraakt het afgelopen 1,5 jaar… We zijn met elkaar in een situatie beland waar héél veel zaken stil kwamen te staan, ook ons sociale leven en de ontmoetingen als dorpsgenoten onder elkaar.

Dit alles om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden en de druk op de zorg te verminderen.

De eindstreep is in zicht, met de vaccins die in rap tempo gezet worden maar, voorzichtigheid is geboden en varianten liggen nog steeds op de loer…

In de zomer van 2020 kregen we, net als nu, weer iets meer ruimte om dingen te gaan ondernemen en te gaan organiseren, echter wél met de handrem erop.

En ook voor de komende zomer van 2021 zullen we als feestcommissie nog niet helemaal “los” kunnen, simpelweg omdat het nog niet kán, en mág..

In de evenementenbranche is weer meer mogelijk dankzij het zogenaamde “Testen voor Toegang” en een app op je telefoon die aantoont dat je gevaccineerd bent, of minder dan 48 uur geleden negatief getest bent, of dat je minder dan een half jaar geleden corona hebt gehad. Echter, dit “Testen voor Toegang” kan niet overal, maar op een bepaald aantal locaties.

Voor de feestcommissie Alteveer-Kerkenveld is het belangrijk dat we een feest willen organiseren voor iedereen, voor alle doelgroepen. Zónder restricties als de 1,5 meter-regel, en testen.

De overheid neemt 13 augustus a.s. een besluit of, en zo ja wanneer, álle maatregelen eraf gaan en dat is 3 dagen vóór de start van de feestweek….. Voor een volwaardige, “ouderwetse” feestweek komen die beslissingen, waarschijnlijk, te laat.

Een dampende, stampende, afgeladen feesttent met iedereen hutjemutje op elkaar is voor dit jaar gewoon nog niet realistisch! En je krijgt er ook gewoon géén vergunning voor....

Het is niet anders!

Gaan we dan niks doen? Dat zéker niet! De feestcommissie heeft een aangepast programma bedacht voor de week van 16 t/m 22 augustus a.s. met, hopelijk, voor iedereen wat!

Met o.a. klaverjassen, darten, een kindermiddag, speurtocht, een creatieve workshopronde door het dorp, “Kroampie an Huus” een Openlucht Bingo, een Pub quiz, Happen en Trappen, een sportieve meerkamp voor alle doelgroepen, DJ’s en livemuziek op een groot terras, een “Silent Disco”, dauwtrappen, een dorpsbrunch met livemuziek en misschien nog wel meer… hopen wij toch elkaar, in goede gezondheid, te ontmoeten tijdens een, weliswaar aangepaste maar, oergezellige feestweek 2021!

Houd de website van Alteveer-Kerkenveld in de gaten voor alle details, hoe laat en wanneer en voor de opgave-mogelijkheden!

Namens de feestcommissie Alteveer-Kerkenveld,

 Arjan Wolf

Zoeken (offcanvas)