Venster van de Vrijheid

Dodenherdenking 4 mei 2018 (2)

2018 03 26 jaarvanverzet

Het verzamelen voor de stille tocht op vrijdag 4 mei zal weer in dorpshuis De Alke plaatsvinden. De deuren van De Alke zullen vanaf 19.00 uur geopend zijn en er is gelegenheid om een kleine tentoonstelling te zien met betrekking tot het thema van 2018: Jaar van verzet

Als onderdeel van deze tentoonstelling zal er een “boom” te zien zijn waaraan blaadjes zijn gehangen die door leerlingen van OBS “De Bosrand” en CBS “De Wegwijzer” zijn beschreven aan de hand van de startwoorden; “Zonder verzetshelden” …….en  “Vrede is voor mij ”. Tevens zullen er een behoorlijk aantal oude krantenknipsels en ook boeken tentoongesteld worden, die betrekking hebben op het verzet in de oorlog.

Na de stille tocht zal er een minuut stilte in acht worden genomen bij het “Venster van de Vrijheid” en is er daarna gelegenheid om bloemen of een krans te leggen. Namens de gemeente de Wolden zal wethouder Jan ten Cate een korte toespraak houden en een krans leggen namens de gemeente. Indien er personen zijn die op persoonlijke titel of namens een instantie een gedicht wil voordragen en/of een bloemstuk/krans wil leggen, worden ze verzocht dit te melden per e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

namens het Plaatselijk Belang

het comité van het “Venster van de Vrijheid.”

 

Zoeken (offcanvas)