Venster van de Vrijheid

Dodenherdenking 4 mei 2018

Het comité van het Venster van de Vrijheid is begonnen met de voorbereiding van de dodenherdenking op 4 mei a.s. Het comité waardeert het bijzonder dat de beide basisscholen in Alteveer/Kerkenveld het monument hebben “geadopteerd”. Hierdoor krijgen de scholen gratis de beschikking over lesmateriaal. Door dit lesmateriaal raken de leerlingen meer betrokken bij de (lokale) oorlogsgeschiedenis en worden ze geprikkeld om na te denken over oorlog, herdenken en monumenten.

Het verzamelen voor de stille tocht op vrijdag 4 mei zal weer in dorpshuis De Alke plaatsvinden. De deuren van De Alke zullen vanaf 19.00 uur geopend zijn en er is gelegenheid om een kleine tentoonstelling te zien met betrekking tot het thema van 2018:

2018 03 26 jaarvanverzet

Als onderdeel van deze tentoonstelling zal er een “boom” te zien zijn waaraan blaadjes zijn gehangen die door leerlingen van OBS “De Bosrand” en CBS “De Wegwijzer” zijn beschreven aan de hand van de startwoorden; “Zonder verzetshelden” …….en  “Vrede is voor mij ”

Na de stille tocht zal er een minuut stilte in acht worden genomen bij het “Venster van de Vrijheid” en is er daarna gelegenheid om bloemen of een krans te leggen.

Indien er personen zijn die op persoonlijke titel of namens een instantie een gedicht wil voordragen en/of een bloemstuk/krans wil leggen, worden ze verzocht dit te melden per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

namens het Plaatselijk Belang

het comité van het “Venster van de Vrijheid.”

Zoeken (offcanvas)