Verenigingen en organisaties

Dorcas

DorcasDorcas in een notendop

Dorcas is een christelijke hulporganisatie die actief is in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dorcas werkt bij voorkeur samen met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties. Dorcas geeft via lokale partners vier soorten hulp.

Noodhulp 
Natuurgeweld of oorlog. Dorcas helpt direct. Met voedsel, kleding en medicijnen. Dat is ons dagelijks werk. Dorcas geeft noodhulp en rehabilitatie. 

Sociale hulp 
Mensen die het moeilijk hebben. Vaak buiten hun schuld. Wij trekken het ons aan. En geven aanvullende bijstand of hulp in natura. Mensen zijn er dankbaar voor. Dorcas biedt sociale hulp.

Structurele hulp 
Geen dak boven je hoofd. Geen riolering. Geen werk of inkomen. Dorcas werkt in de wereld aan blijvende verbetering van de leefomstandigheden. Dorcas biedt oplossingen door structurele hulp. 


Financiële adoptie 
Honger en armoede lenigen. Hulp aan kinderen, gezinnen en ouderen. Zorg voor voedsel, kleding, scholing en gezondheidszorg. Ook op langere termijn. Dorcas maakt het mogelijk met financiële adoptie. 

Door heel Nederland zijn werkgroepen. Deze bestaan uit een kleine groep mensen, die verschillende activiteiten ondernemen om geld bij elkaar te krijgen. 

Onze werkgroep bestaat uit 8 mensen. 

Voorzitter: Luuk van Goor, Hazenpad 21, Alteveer
Tel.: 0528-361768

Zoeken (offcanvas)