Verenigingen en organisaties

E.H.B.O. Afdeling Alteveer/Kerkenveld

Lees meer op de site van EHBO Alteveer/Kerkenveld

Heeft u wel eens met de handen in het haar gestaan bij een huilend kind met een kapotte knie, of misschien zelfs bij iemand die onwel was geworden?
Leek het toen ook zo eindeloos lang te duren voordat de ambulance kwam?

Eigenlijk zou iedereen eerste hulp moeten kunnen verlenen. Moeilijk is het niet, maar je moet wel weten wat te doen en wat juist niet.

En de handelingen zijn niet uit een boekje te leren maar moeten in de praktijk worden beoefend.

Wie gaat kamperen oefent eerst thuis met het opzetten van zijn tent; is het dan niet nog belangrijker om te oefenen voordat u echt met een ongeval wordt geconfronteerd?

Zo is er in Alteveer een EHBO vereniging die zich met deze zaken bezig houd.

Het is een kleine maar echte groep mensen die regelmatig bij elkaar samenkomen om situaties te oefenen en de nieuwste ontwikkelingen bijhouden.

Zoals alles in deze tijd staan de ontwikkelingen bij de EHBO ook niet stil.

De EHBO vereniging Alteveer/Kerkenveld is een vereniging die is opgericht in 1982 en telt op dit moment een kleine veertig leden.

Doordat het een kleine groep is, is er voldoende aandacht voor iedereen en kunnen persoonlijke wensen worden behandeld.

Het bestuur bestaat uit een vijftal vrijwilligers die het met veel plezier doen:

Voorzitter: A. Gilbert, Kerkenbovenveen 47, Kerkenveld, Tel.: 0528-361759
Secretaris: Aaldert Zwiggelaar, Pr. Marijkelaan 67, Slagharen
Penningmeester: Ria Steenbergen, Alteveer 85, Alteveer
Notulist: Diny v.d. Berg, Pieperij 13, Veeningen
Materialen: Christa Zanting, Nieuwstraat 21, Alteveer

Ook helpen wij bij hulpverlening bij evenementen, je ziet ons aanwezig bij de feestweek en het stratenvolleybal.

Opgave hiervoor kunt u doen bij:
Cindy Guchelaar, Oosterweg 48, 7927 TG Alteveer
Tel.: 0528-36 12 00

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn dan kunnen deze worden doorgegeven aan de secretaris, te bereiken:
Pr. Marijkelaan 67 7776 XC Slagharen
Tel.: 0523-68 13 69